، سید علی عمرانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تبادل فناوری میان کشورهای اسلامی گفت : نشست "استپ" دارای دو بخش "علمی" و "فناوری" است، بخش فناوری این نشست با عنوان "دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA) " یا ایسا" برگزار میشود و در آن به دنبال این هستیم که شرکتها و مجموعههای دانشبنیانی که فعالیتهای آنها توسط دانشمندان و محققان برجسته پیگیری میشود و محصولات آنها در لبه دانش قرار دارد، در بههمرسانی آنها به همتایانشان در کشورهای مختلف کمک و حمایت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه کمکهای ما بیشتر از جنس شناسایی و ایجاد ارتباطات با کشورهای مقصد است، افزود : این برنامه ادامه دارد و توافقات جدید ما با دبیرخانه انتقال فناوری کشورهای D۸ این است که به صورت تخصصیتر این ارتباطات را دنبال کنیم.
عمرانی با بیان اینکه در این رویداد تقاضاهای دریافت فناوری از سوی کشورهای اسلامی ارسال شده است، گفت : نمونه این تقاضاها کشور افغانستان است که مجموعههایی در این کشور بودند که تقاضای دریافت تجهیزات پزشکی داشتند و یا از طرف پاکستان درخواستهایی در حوزه خون بند ناف داشتند.
رییس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) واکسن را از دیگر درخواستهای ارائه شده کشورها به این رویداد نام برد و افزود : همچنین از سوی کشور هند درخواستهایی برای دریافت تجهیزات بیمارستانی ارائه شد و برای تامین این درخواستها با برخی از کشورها توافقات اولیهای برای انجام تست برخی از تجهیزات پزشکی صورت گرفته و در حال نهایی شدن است.
وی با بیان اینکه این توافقات با کشورهای هند و پاکستان بوده است، افزود : در این توافق دستگاهها و تجهیزات پزشکی ساخت ایران در حوزههای تشخیص سرطان و قلب و عروق مورد تست قرار گرفته است.
عمرانی گفت : بعد از تایید این تجهیزات و اخذ مجوزهای لازم از کشور مقصد، میتوان آنها را به صورت انبوه به این کشورها صادر کرد.